Bokrean startar 20 februari

Svenska Bokhandlareföreningen bilda­des 1893 och nästan lika gammal är bok­rean i februari. För många bok­älskare har bokrean en speciell plats i hjärtat. Den samlade förväntan, glädjen i att hitta den boken man längtat efter till halva priset, och känslan av gemenskap är svårt att sätta ord på. 

Bokrean har ett värde i sig, den påminner oss om bokens bestående värde och den glädje som läsning kan ge. Din lokala bokhandel i Klippan är en plats att besöka som genom böckerna bjuder på nya upplevelser, möten och tankar. 

All forskning pekar på att läsning har betydelse både för barn och ungdomars språk­utveckling och för deras förmåga till fantasi och inlevelse. Genom att lära oss läsa blir vi bättre på att tolka och ta in information i allmänhet, vi stärker vår koncentrations­förmåga. Enbart vinster alltså.