Prisad Näringslivsfest i Ljungbyhed

För tredje året anordnades en festlig kväll till näringslivets ära, traditionsenligt på Lucys i Ljungbyhed. Chansen till mingel med företagare och tjänstemän är stor en sådan här kväll. Musikduon Stor och Liten stod för musikunderhållningen.

– Anledningen till att vi ordnar en näringslivsfest är att vi vill lyfta fram det lokala näringslivet, alla duktiga entreprenörer och företagare som bidrar till att Klippans kommun är attraktivt, säger Anders Lindberg Näringslivschef i Klippans kommun.

Mikael Gräntz, känd som rösten vid Rögles hemmamatcher, var konferencier och bjöd upp gäster i Klippansoffan. Mikael ledde publiken tryggt genom kvällens program och bjöd på flera roliga och intressanta samtal i Klippansoffan.

Prisutdelning

Huvudnumret vid näringslivsfesten är alltid, utöver den goda maten, utdelandet av priser. Jimmy Andersson, Nordic Sea Angling, fick pris som årets tillväxtföretag för sin förmåga att sticka ut och erbjuda sportfiskeresor med engagerade guider som skapar minnen för livet och fiskeupplevelser utöver det vanliga. Jimmy skänkte prispengarna på 10 000 kr till Klippans karateklubb eftersom förenings­livet är viktigt för Klippans barn och ung­domar.

Årets entreprenör blev Lennart Olsson, ResTeamet Klippan, som skapar minnesvärda resor med moderna miljövänliga bussar. Med service i världsklass tillgodoser Lennart såväl resenärerna som personalens önskemål och behov. Lennart valde även han att skänka bort prispengarna. De 10 000 kronorna gav han till Cancerfonden. Arbetet mot cancer känner inga gränser eller åldrar, utan det är en sjukdom som kan drabba vem som helst.

– Klippans kommun har många duktiga och framgångsrika entreprenörer och företagare som förtjänar att uppmärksammas. Den här kvällen är ett tillfälle att hylla några av dem, säger Anders Lindberg.

Det bjöds på underhållning av lokala talanger från musikalen Bruksspelet. Varje sommar bjuder Bruksspelet på underhållning på bästa sätt. Sättet att arrangera en näringslivsfest där företagare kan mingla, träffas och äta en god bit mat samtidigt som såväl nominerade som de som tilldelas pris för årets tillväxtföretag respektive årets entre­prenör uppmärksammas, har slagit väl ut.