Julia, Rebecka, Peter och Celine i ICA Kvantums kök hjälper dig gärna med midsommarmaten.

Med smak för midsommar!

Midsommar är starten på sommarens alla fester

Träden lyser grönt, blommorna i trädgården prunkar, humlorna surrar och solen värmer. Sommaren är äntligen här, och med den vår favorithelg – midsommar!

Midsommar innebär fullt av traditioner, men på ICA Kvantum kryddar vi som alltid upp med massor nyheter för att komplettera alla klassiker. Att kombinera det nya med det klassiska är att ta det bästa från två världar. Svensk midsommarmat är allt från nypotatis, sill, och gräddfil och grillat, följt av jordgubbar och glass. Klassiskt och gott, men i Kvantums Kök & deli får du möjligheten att vidga vyerna kring sommarens alla smaker och nyheter. 

Fest i köket

Det är alltid full fart i Kök & deli på ICA Kvantum, här älskar man mat och smakupplevelser. Till midsommarhelgen har de tagit fram det bästa.

– Älskar du sill så har vi även i år 20 varianter av inlagd sill, en hel sillbuffé till det fantastiska priset 20kr/hg. Under midsommarveckan har vi även ett fantastiskt Klipp på Klädesholmens matjessill på spann, 119kr/kg, avslöjar Peter.

Redo för grillen

Till midsommar utökar vi utbudet av butiksstyckat och packat kött. Vi jobbar med svenskt kött från lokala och välkända producenter och du köper det över disk eller butiksförpackat, färdigmarinerat eller i detaljer enligt önskemål. Du väljer! Elna rekommenderar här en klassisk pepparbiff av svensk ryggbiff, gärna tillsammans med ICA Kvantums egna kryddsmör, antingen vitlök- och persiljesmör eller chilismör till grillningen.

Sommarnyheter

ICA Kvantum står för matglädje och matupplevelser. Passa på att njuta av allt det goda och närproducerade som kockarna bakom Kök & deli tillagat. Julia vill gärna tipsa om två av sommarens nyheter. 

– Den första är tomat/mozzarellasallad vänd i basilikaolja i med rostade pinje-nötter, solrosfrön och pumpakärnor. Den andra nyheten är butikstillagad paj med färska tomater från Sånnagården, äggstanning som är griljerat med ost. Galet gott, berättar Julia.

Så har vi så klart alla klassiker! Här hittar du bland annat ICA Kvantums egen gubbaröra, matjessilltårta och midsommarsill för att nämna några. Som en trevlig avslutning tipsar Rebecca om Sommarpannacottan, en len vaniljpannacotta toppad med färska hallon, blåbär och jordgubbar. Mums!

Välkommen till oss på ICA Kvantum Klippan!
Vi har mer än god mat.