1-års kalas hos Apotek Hjärtat

Det har redan gått ett år sedan Apotek Hjärtat öppnade vägg i vägg med ICA Kvantum. Den 16 februari 2023 klipptes invigningsbandet och nu i februari firas detta under tre dagar; lördag den 17:e till måndag den 19:e.

Det första året har gått fort och andelen kunder som hittar hit växer stadigt. Med generösa öppettider, vardagar kl. 8-20 och helger kl. 10-15, öppet årets alla dagar och alltid kunna få råd av kunnig personal, är det förståligt att kunderna hittar in i apoteket. 

– Det är viktigt att se apoteken som fantastiska platser utifrån den service vi har, den kompetens som finns och den tillgänglighet som apoteken innebär. Vi gläds åt alla som hittat hit och vi vill förstås att fler kommer till oss, säger Jakob Ahfir Persson som är farmaceut och apotekschef.

Hög igenkänningsfaktor

Personalen är samma idag som det var för ett år sedan, noll personalomsättning och med lokala profiler som jobbar i apoteket gör att du känner dig som hemma direkt. Det är tillsammans med hög tillgänglighet framgångsfaktorer.

– Vi har många glada och nöjda kunder, vilket är ömsesidigt från vår sida. Tillsammans med ICA Kvantum vill vi gärna ge människor rätt förutsättningar att hålla sig friska. Från vår sida bidrar vi med hög kompetens hos vår personal som ser till att till mediciner inte kolliderar med varandra. Rätt läkemedelsanvändning och tillgång till läkemedel minskar onödigt lidande och innebär stora samhällsvinster, förklarar Jakob.

Kolla blodtrycket

Blodtrycket är ett mått på hur stor kraft hjärtat behöver för att pumpa runt blodet i kroppen. Ett högt blodtryck, med ett värde på över 140/90, är en riskfaktor för hjärtkärlsjukdomar som stroke, hjärtinfarkt, hjärtsvikt och försämrad blodcirkulation. Apotek Hjärtat erbjuder blodtrycksmätning i samverkan med Blodtrycksdoktorn.

– På så vis kan du kolla blodtrycket i samband med att du handlar mat. Närheten till patienterna och kunskapen om läkemedel och egenvård gör att Apotek Hjärtat fyller en viktig funktion för folkhälsan, berättar Jakob.

Ta hand om huden

Nu när det är kallt ute är det extra viktigt att ta hand om huden då kylan gör att huden lättare blir torr. Huden behöver fukt och fett för att återhämta sig. Apotek Hjärtat har ett stort sortiment och kunnig personal som gärna hjälper dig. Jeanette är utbildad hudterapeut och kan ge råd och hjälp om hur du tar hand om din hud på bästa sätt. Det finns ett stort sortiment av hudkrämer att välja mellan. Apotek Hjärtat har alltid ”nöjd kund garanti” på sina egna märkesvaror. Det innebär att om man inte är nöjd med produkten får man pengarna till­baka, även om produkten är använd.