Söderåsportalen.se

Glad påsk

Ett levande centrum förutsätter butiker och att människor handlar i dessa. Detsamma gäller för restauranger och fik som ligger i centrum. Utan liv och rörelse försvinner det levande centrumet. Klippans köpmannaförening har till påsk tagit hjälp av påskharen som lagt ut påskägg i alla medlemsbutiker. Scanna QR-koden på varje ägg du hittar när du är ute och handlar och var med och vinn Klippancheckar!

Varje aktivitet som engagerar människor till att handla lokalt är bra. Du hittar allt du kan behöva i Klippan eller i Ljungbyhed. Det finns olika anledningar till att fira påsk, påskägg fyllda med godis är kanske barnens favorit. Fast för kristna handlar påsk om att påminnas om Jesu lidande, död och uppståndelse. Rent historiskt och religiöst så firas påsk till minne av judarnas uttåg ur Egypten där de hade hållits som slavar. Historien om Moses som delade på Röda havet för att undfly den egyptiska armén. Det är under sin flykt genom öknen som Moses också tar emot två stentavlor där det står 10 bud som folket ska leva efter.

De 10 budorden är universella och giltiga än idag. Bra saker har inget bäst före datum. Detsamma gäller att handla och stötta lokalt. Jag är övertygad att om fler handlar lokalproducerade produkter och tjänster så stärker det den lokala ekonomin vilket bidrar till lokala arbetstillfällen och att butiker kan leva och frodas. Lokalproducerade eller förädlade råvaror och mathantverk smakar bättre än det storskaliga alternativet. Ett av Klippans främsta föregångare när det gäller ekologisk odling och uppfödning är Bjärhus. Inne i tidningen kan du läsa om hur de valt att öppna ytterligare butik med tydlig saluhallskänsla i ett gammalt spannmålsmagasin. Bjärhus magasin kombinerar det lokala mathantverket med tillgänglighet för människor som bor i Helsingborg. Allt det fantastiska som kommer från området runt Söderåsen vill vi gärna att människor kommer och besöker, upplever och handlar av. Att handla av våra lokala företag borgar för hög kvalitet och mycket kärlek.

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare