Foto: Shutterstock

Odla och hylla nakenheten

World Naked Gardening Day är en årlig internationell händelse firad den första lördagen i maj. Dagen är avsedd för att du ska slänga av dig kläderna och odla naken, känn friheten! Evenemanget äger rum dagen före Internationella Permaculture Day, som äger rum den första söndagen i maj. Alla kan delta. Man utför sina vanliga trädgårds­sysslor naken, upplevelsen är tänkt att vara rolig, befriande och en reflektion om att ha ett mer avslappnat synsätt över våra kroppar. 

Bjärhus växtbutik

Utöver ett brett sortiment med växter av högsta kvalitét är Bjärhus växtbutik en plats för inspiration och trädgårdsglädje. 

Träbolaget

I Ljungbyhed hittar du Träbolaget som har försäljning av trävirke, blommor, träd och buskar samt en stor butik med järnhandel och djurmat. Även stor outlet med ute­möbler och krukor.

Mediterranean Garden by Källna.

Utmed Källnavägen hittar du en bit av Medel­havet och försäljning av sköna växter från odlarna på Sicilien och i Spanien. Med 25 års erfarenhet av medelhavsväxter är det en garanti för kvalitetsväxter till drömpriser.

Källgårdens handelsträdgård

Växthusen i Källna är minst sagt ett blomster­hav. Massor av blommor, gröna växter, amplar mm.

Permakultur hos Ekoforia

Ekoforia är en mysig gård i Bökesåkra som satsar på permakultur och en hållbar inställning till mat. Här gräddas även vedugns­bakade surdegspizzor som tillagas på plats med toppings direkt från gården. Ekoforia är en plats där gamla saker får nytt liv och det är också en del av filosofin att hushålla med jordens resurser. 

Sånnagården

Hit går utflykten om du letar blommor, vill fika i ett mysigt glasscafé med kulglass samt kaffeservering med hembakade kakor och smörgåsar. Försäljning av egenodlade blommor, gurkor, tomat och självplock av jordgubbar och hallon under säsong. I maj-juni får man inte missa den goda gröna sparrisen som odlas på friland. 

Spångens Handelsträdgård

Ett stenkast från Spångens gästgiveri hittar du Spångens handelsträdgård som har odling av prydnadsväxter i växthus.