Årets kvinnliga företagare 2024: Anna-Lena Nilsson 

I samband med internationella kvinnodagen den 8 mars vill Center­kvinnorna i Klippan lyfta kvinnors företagande som en viktig faktor för jämställdhet. 

För att uppmärksamma och hylla kvinnliga företagare i kommunen, har de valt att initiera ett pris som riktas till företag som drivs av kvinnor. 

Till årets pristagare har Centerpartiet i Klippans kommun utsett Anna-Lena Nilsson, som driver företaget Rox Stamps, till Årets företagare 2024. Hennes innovationskraft, mod och kreativitet inspirerar. Anna-Lena har byggt upp en verksamhet inom Scrapbooking och är en av Sveriges största inom denna bransch. Anna-Lena samarbetar med kommunens dag­liga verksamhet och bidrar till glädje och engagemang hos brukarna inom verksamheten. 

Motivering

”En kreativ och modig kvinna som fullt ut vågade satsa på sin hobby och som nått stora framgångar inom Scrapbooking med kunder i hela Sverige och inom alla samhällsgrupper”.

Prisutdelare och representanter för Centerpartiet var Diana Broman och Gun Bylund. Pristagaren får ett diplom, ett hängsmycke i form av en kvinnosymbol och en bukett blommor. Samtliga priser som överlämnades har inhandlats hos lokala företagare.