Företagarlunch på Åbygården

Pernilla Pegelow välkomnade Klippans företagare till Åby­gården, ett mysigt lantkafé på ängarna längs vägen till Kvidinge. En pärla värd att besöka med eget hantverksbageri som erbjuder ljuvliga bakverk. Dagen till ära hade det dukats upp en kall lunch och kakor till efterrätt. Idén med att äta en bit mat och prata med andra företagare på ett avslappnat vis är ett vinnande koncept för Klippan. Anders Lindberg, näringslivschef i Klippan, tillsammans med Burim Nikqi, näringslivsutvecklare, och Matilda Brozén, Destinationsutvecklare, gav aktuell kommuninformation och vad som är aktuellt för näringslivet.

Dagens gäster var Nenne Hansson och David Saganowski från Almi som är experter inom affärsutveckling. De berättade om hur de kan hjälpa företag i Klippan med finansiering i form av lån och risk­kapital samt stöd och vägledning inom affärsutveckling. De berättade om hur Almi kan hjälpa dig att gå från ord till handling genom att identifiera möjligheterna och utmaningarna i just ditt företag. Vidare var det fokus på hållbarhet och hur konkret hållbarhetsarbete driver ökad lönsamhet. Syftet med Almis verksamhet är att stärka det svenska näringslivets utveckling och verka för en hållbar tillväxt.

Möjligheten att knyta kontakter, skapa affärsmöjligheter är stor under företagarträffarna liksom att träffa andra företagare, föreningsföreträdare och kommunala tjänstepersoner. Kommande träffar för näringslivet presenteras löpande på www.klippan.se