Anna-Karin Liljedahl

Årets kulturpristagare 

Norrehus ägare Anna-Karin Liljedahl och Lars Göransson fick Klippans kulturpris 2023. Det finns mycket att skriva om Norrehus som plats och allt som händer i huset. Norrehus är en mötesplats av alla möjliga evenemang – från stand up-artister till konserter med världsartister på en intim inomhusscen till trädgårdskonserter. Huset och inredningen är ett stycke lokal historia, där dialekt och ordspråk lyfts fram och lokala musikförmågor uppträder. Huset och allt som händer i huset är värt varje pris som finns att dela ut.

Varje vardag serveras det lunch och det finns bakelser och kakor till efterrätt. Maten som serveras är på svenska råvaror tillagade från grunden. Bara det är värt att uppmärksammas och inte minst ätas. God mat av svenska råvaror ska premieras.

Ljungbyhedspågen Martin Svensson lockar standup-kollegor till Klippan och bjuder på skrattfest varje månad. I januari var Wilmer X trummisen Sticky Bomb till­baka på hemmaplan och med sitt Tribute­band lirades det Creedence-låtar hela kvällen. Knökfullt och grym stämning med allsång. 

Norrehus är ett stycke historia och varje konsert, evenemang och allt annat som händer bidrar till att skapa kultur­upp­levelser för besökarna och bygden.

Det är många profiler som besökt Norrehus under året som gått, både på scenen och i publiken. Här är ett axplock från de många evenemangen.