Söderåsportalen.se

Alla hjärtans dag spridervärme i februarihandeln

Marie Fredriksson, bördig från Östra Ljungby, slog igenom med balladen ”Ännu doftar kärlek” i maj 1984. Internationellt blev hon världskänd med bandet Roxette tillsammans med Per Gessle. Till filmen ”Pretty Woman” gjorde Roxette ledmotivet, ”It Must Have Been Love”.

På senare tid har Magnus Ragnvid satt Klippan och gränslös kärlek på kartan. Varje år ger Magnus kärlek tillbaka, som hans fotoutställning förde med sig, i form av en stiftelse som delar ut stipendium om 25 000 kr till en ung HBTQI-kulturperson. Det är ett kärleksuttryck till sin uppväxtort och hembygd. Kärleken är gränslös. Klippan bidrar alltid och sätter avtryck.

Vi älskar lokal handel. Klippans köpmannaförening är den gemensamma kraften som ska främja lokal handel och se till att vi tillsammans är starka. Inför ”Alla hjärtans dag” har butiker, restauranger och kaféer erbjudande. Dagen innan ”Alla hjärtans dag” är det dessutom fettisdagen. Genom att handla lokalt idag bidrar vi till att butiker, restauranger och kaféer finns kvar även imorgon. Varje liten kärleksgåva du handlar ger kärlek till butikerna. Hjälp till att sprida värme och kärlek, det tjänar alla på. 

Från oss på Adapt Media bidrar vi även i år med ”pusshållplatser”, där vi gärna ser att så många som möjligt fotograferar och lägger ut bilder på sociala medier. Hur många ”pusshållplatser” lyckas du hitta och besöka?

Klippans kommun är en plats där kärlek till hembygden och lokal handel blomstrar. En plats där du kan få omvårdnad, bli ompysslad och ge dig själv eller någon annan en härlig behandling. Här finns kort och gott det mesta. Söderåsjournalen är tidningen som uppmärksammar och vill lyfta allt bra som händer här. Utan lokala företag, butiker och föreningar skulle kommunen vara betydligt fattigare. Ett stort tack och mycket kärlek till alla er som driver företag och alla er som handlar lokalt och gör det möjligt att bedriva verksamhet här.

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare