20 år av mode

Klädbutiken Nya Basthi på Stor­gatan i Klippan har under 20 år klätt människor i Nordvästskåne i snygga och moderiktiga kläder. Från början var det en renodlad damklädesbutik som under många år låg vägg i vägg med en herrklädesbutik. När lokalen blev ledig och Klippan blev utan herr­klädes­butik tog Carina Nilsson över lokalen 2012 och öppnade herrklädesbutiken Lukas. Lukas invigdes i samband med julskyltningen i Klippan den 2 december, exakt 11 år sedan. Året innan, 2011, byggdes Basthi om och det blev mer plats i butiken. 

Personligt och nytänkande

Carina Nilsson står aldrig still utan försöker hela tiden att utveckla sin verksamhet så mycket som möjligt. Det är en nödvändighet om man vill behålla kunderna, menar hon.
– Om man inte ser till att förnya sig med jämna mellanrum så slutar det med att kunderna kanske åker någon annanstans. Vi som har butiker utanför de stora städerna måste alltid vara lite mer på tå. Butiken har blivit större genom åren, både till yta och sortiment.

Stilen på kläderna hos Basthi passar stamkunden Susanne.

Genom åren har konkurrensen ökat och den personliga servicen har blivit än mer viktig och att kunna hjälpa kunden att hitta kläder och färger som klär kunden. En kund som blivit stammis är Susanne Nilsson i Ljungbyhed.
– Här finns bra och snygga kläder, min stil av kläder helt enkelt. Du får alltid personlig hjälp och service. Blir lätt att man går in och pratar när man är i byn och då handlar man oftast med något nytt snyggt hem.

Att det är något speciellt med Klippan framgår tydligt. Personligt bemötande är viktigt.
– Susanne är ett bra exempel på att kunderna i butiken i många fall blivit vänner som man är mer än hej och du med utan här blir man vänner på riktigt och lär känna varandra, säger Carina.

Modevisningar

Förr om åren arrangerades det modevisningar på Gästis men de senaste åren har det främst varit modevisningar i butiken. När det händer saker i Klippan har alltid Basthi och Carina Nilsson varit med.
– Jag och personalen gillar Klippanborna och tycker det är kul när det händer saker bland butikerna här. Även om vi har många kunder utifrån är det boende i kommunen som är våra främsta kunder, avslutar Carina Nilsson.