Helen och Bertil har ett brett utbud av växter till alla trädgårdar.

Trädgårdssäsongen startar på hösten

Helen och Bertil har ett brett utbud av växter till alla trädgårdar.
Helen och Bertil har ett brett utbud av växter till alla trädgårdar.

Bjärhus växtbutik är med när stora planteringsveckan arrangeras den 2–10 september. Helen och Bertil har ett brett utbud av växter till alla trädgårdar. Deras kunskap, tillsammans med växter av hög kvalitet, gör Bjärhus värt ett besök.

Hösten är en perfekt planteringstid, både för dig och för växterna. Jorden är fuktig och lätt att gräva i. Luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. Problem med torka, brännande sol och att passa med vattning slipper du helt och hållet. Augusti-oktober är utmärkta planteringsmånader för buskar, träd, bär och perenner. Nu är det även en bra tid att slänga på lite höstgödsel på buskar och perenner. Välj gödsel med lågt kväveinnehåll så växterna hinner avmogna inför vintern.

Plantera i höst – njut i vår

Passa på att njut av våren och se hur dina växter som redan är på plats frodas och har bättre förutsättningar att klara för­sommartorka jämfört med hur vårplanterade växter har det. Dina höstplanterade växter hinner också växa sig större och snyggare redan första säsongen.