Näringslivsfest i Ljungbyhed

För andra gången anordnades en festlig kväll i näringslivets ära. Årets näringslivsfest hölls på Lucys i Ljungbyhed. 

Chansen till mingel med företagare och tjänstemän är stor en sådan här kväll. Martin Nilsson stod för musikunderhållningen.

– Anledningen till att vi ordnar en näringslivsfest är att vi vill lyfta fram det lokala näringslivet, alla duktiga entreprenörer och företagare som bidrar till att Klippans kommun är attraktivt, säger Anders Lindberg Näringslivschef i Klippans kommun.

Klippansoffa

Mikael Gräntz, känd som rösten vid Rögles hemmamatcher, var konferencier och bjöd upp gäster i Klippansoffan. Burim och Matilda från näringslivsavdelningen blev intervjuade i soffan liksom Zanna Persson från KMT som berättade att hon är på väg att ta över företaget efter sin pappa Torbjörn. Samtal i Klippansoffan är ett beprövat knep för att få till intressanta samtal. 

Prisutdelning

Huvudnumret vid näringslivsfesten är alltid, utöver den goda maten, utdelandet av priser. Fredrik Sjöholm, Preem i Klippan, fick pris som årets tillväxtföretag för sitt service­ut­bud och personalens bemötande. Mackens betydelse i samhället har varit stor i nu­tiden och Preem fyller en viktig funktion på många fler sätt idag, än att tanka bilen.

Årets entreprenör blev Per Augustsson som driver Hyllstofta stuteri och som lyckats bli Sveriges främsta hästuppfödare av travhästar. Det är andras hästar han föder upp och hjälper till att sälja tävlingshästar. Med sin unika spetskompetens har Per byggt upp ett framgångsrikt företag på landsbygden som lockar människor och hästar från hela världen.

– Klippans kommun har många duktiga och framgångsrika entreprenörer och företagare som förtjänar att uppmärksammas. Den här kvällen är ett tillfälle att hylla några av dem, säger Anders Lindberg.

Kvällens mest spektakulära framförande stod illusionisten och trollkarlen Jacob Schenström för. Alla närvarande blev mätta och glada, en eloge till Lucys för deras goda grillbuffé och tårtor från Ljungbyheds conditori.