Söderåsportalen.se

Dags att hylla mor

Sommaren står för dörren och allt vad det innebär. Vi har national­dagsfirande att se fram emot, studentutspring med nybakade studenter som sjunger om studentens lyckliga dagar. Först firas dock mors dag vars svenska ursprung kommer från Cecilia Bååth-Holmberg försorg 1919. Året efter gick hon bort efter att ha levt ett liv i folkbildningens och folkuppfostrans tjänst. Likt sin förebild i Danmark, Grundtvig, såg Cecilia Bååth-Holmberg kärnfamiljen som samhällets grundbult. De delade syn på vikten av en folkskola som gav bildning åt alla barn och Cecilia jobbade således inom folkskolan. Kom ihåg att fira mors den 28 maj!

För den som vill handla lokalt och samtidigt ta en sväng bakåt i historien rekommenderas att besöka Klippan centrum lördagen den 27 maj när det blir livemusik av Taxfree på Allétorget och utställning av bilar av från det härliga 60-talet. 

Köpmannaföreningen uppmuntrar till lokal handel och att det händer saker i Klippan centrum. Ett levande centrum förutsätter lokal handel och att det finns evenemang som bidrar till liv och rörelse.

Passa på att handla present till mors dag, studenten eller present i allmänhet. Eller nya kläder till studenten. Du hittar allt i Klippan centrum. Här kan du handla, äta och uppleva hemmavid! Handla lokalt idag om du vill ha kvar dina butiker imorgon.

/Daniel Kristensson, ansvarig utgivare