Vuxenutbildningen inspirerar högstadieelever

Framtidens konditorer och egna företagare utbildas vanligtvis av Carina Åkesson på Vuxenutbildningen i Klippan. 

Rektorn Ronny Olesen vill synliggöra vuxenutbildningen och godkände att Carina Åkesson gästspelade på en högstadieskola i Helsingborg där hon under en heldag lärde eleverna att göra egna choklad­praliner. 

Helsingborgs Dagblad gjorde ett reportage om pralintillverkning i skolan. Eleverna på skolan blev inspirerade och fick insikt i ett nytt yrke. Mest imponerade var föräldrarna när deras barn kom hem med handgjorda praliner.

– Ska vi fånga upp och utbilda framtidens yrkes-arbetande krävs det att vi syns och visar vad vi kan utbilda människor till. Vi är duktiga och har fantastiskt bra lärare, nu fick vi en chans att visa upp det, säger Ronny Olesen.

Att inspirera unga och ge dem framtidstro är viktigt. Vuxenutbildningen i Klippan går i bräschen för detta. Mycket tack vare en rektor som vågar och lärare som brinner för sitt yrke och tycker om att utmana sig själv.