Söderåsportalen.se

Påsken ger framtidshopp

Påsk är en stor mathögtid och i år när inflationen fått priset på mat att rusa finns det all anledning att handla lokalt och närproducerat. När vi handlar lokalt växer det lokala näringslivet och fler får möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden. 

Vi är lyckligt lottade att bo i en region med många bra mathantverkare. Låt dig förföras av något gott, närodlat och närproducerat i påsk. För många är det klassikerna ägg, sill och lax som fortfarande är viktigast på påskbordet. Även traditionen att ge bort påskägg står sig stark. Påsken är med andra ord en glädjefull och givmild högtid där vi unnar både oss själva och varandra det lilla extra.

Påsk är även kyrkans största helg. Då firas att Jesus uppstod och besegrade döden genom att uppstå till livet igen. I och med det, är ondskan och döden besegrade. Att Jesus vinner över döden är centralt i kristen tro. I tider som dessa kan det vara bra att veta att motgångar inte varar för evigt och att det finns något gott hos alla människor. Det goda hos människor är något vi känner igen hos de som bor och lever här. 

Ett stort Glad Påsk!

/Daniel Kristensson, ansvarig utgivare