Generationsskifte i Bjärhus gårdsbutik

Lars och Elisabeth har varit ansiktena utåt för Bjärhus gårdsbutik och försäljning under många år. Deras charkdelikatesser tilldelats flera fina utmärkelser, bland annat under chark-SM. 

Bakom delikatesserna står Bjärhus charkexpert Leif Persson. Nu har Leifs son Max tagit över och står för kreativitet och nytänk, medan Leif finns kvar och bidrar med kunskap och erfarenhet. Max Persson och Joel Mattiasson har tagit över verksamheten i butik, catering och charkuteri.

Joel Mattiasson har genom genuint intresse växt fram hos Bjärhus även om det alltid funnits ett intresse för det jordnära och att sälja bra och sunda matvaror. På Bjärhus jobbar man med det småskaliga mathantverket.

– Jag odlar och har djur hemma och har alltid haft en passion för närodlade grönsaker och djur. Det traditionella mathantverket, att göra mat utan tillsatser har alltid tilltalat mig, berättar Joel. 

Vidare berättar Joel och Max om hur Bjärhus syrade produkter är syrade på riktigt och att de använder gamla metoder vilket bevarar goda nyttiga mjölksyror.

– Bra mat ska vara god, näringstät och mättande. I vårt mathanthantverk med lokalt producerade varor stannar näringen kvar. Vår idé är att värna om det som finns, det vi vill utveckla är detaljerna, fortsätter Joel.

Att se fram emot i vår

Bjärhus gårdsbutik har alltid färskt kött, färska charkuterier och ekologiska grönsaker från gården. Här finns allt för dig som vill ha närproducerat, hållbart och mathantverkmässigt. Fredagarna öppnar den populära lunchrestaurangen på loftet.

– Vi ska utveckla loftet och restaurangen med temakvällar. Allt vi serverar till luncherna är nästan uteslutande från gården och i säsong vilket hjälper till att minska matsvinnet, säger Joel.

Är du eller ditt företag intresserade av att boka catering eller grillning av helgrillad gris eller lamm så är det Bjärhus du ska kontakta. 

– Vi kör ut och grillar på plats eller hämtas det varmt. Vi erbjuder enkel grillning till 3-rätters och bröllop. Det är enbart fantasin som sätter gränser, avslutar Joel.