Årets (kvinnliga) företagare 2023

I samband med internationella kvinnodagen den 8 mars lyfte Centerpartiet i Klippan fram kvinnors företagande som en viktig faktor för jämställdhet. 

Med ett nyinstiftat pris väljer de att uppmärksamma och hylla kvinnliga företagare i kommunen. Detta pris ska bli återkommande och delas ut varje år på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Annika Christensen, Sweet Harmony 

Som första pristagare utsåg Centerpartiet i Klippans kommun Annika Christensen, som driver företaget Sweet Harmony, till Årets företagare 2023. 

”Annika är en sann förebild. Hennes initiativkraft, mod och företagaranda inspirerar och sprider ringar på vattnet. Vi vill uppmärksamma henne som företagare och inspiratör, samt tacka för att hon är en medkraft för jämställdhet. Sweet Harmony är en verksamhet som är både inkluderande och hållbar, d v s ger alla oavsett kost lika möjlighet att njuta av god mat och butiken erbjuder ett sortiment som är hållbar för miljön.”

Prisutdelare och representanter för Centerpartiet var Diana Broman och Gun Bylund. 

– Annika är en värdig pristagare, som i många år arbetat hårt för att i en mysig lanthandelsmiljö kunna erbjuda fantastiska varor och produkter. Man känner sig alltid välkommen hos Sweet Harmony, säger Gun Bylund,
ledamot i kretsens styrelse.  

Pristagaren får ett diplom, ett hängsmycke i form av en kvinnosymbol och en bukett blommor. Samtliga priser som överlämnades har inhandlats hos lokala företagare. Hängsmycket är inhandlat på Guld o Silversmedjan i Klippan, buketten hos Olanderssons Blomsterhandel i Ljungbyhed och ramen till diplomet på Klippans bokhandel.

– Centerpartiet i Klippans kommun värnar kommunens lokala företagare och vill lyfta fram vikten av en lokal handel.  Vi har ett bra och brett utbud av lokala produkter och tjänster i Klippans kommun och jag vill skicka med en uppmaning till att handla lokalt, avslutar Diana Broman, gruppledare i kretsen.