Klippans pastorat miljödiplomerades 

Den 4 mars mottog Klippans pastorat diplom för steg 2 i Svenska kyrkans miljödiplomering. 

Lunds stifts miljö- och klimatstrateg Mimmi Bissmont överlämnade diplomet till Aurelia, Hannah och Johanna från pastoratets hållbarhetsgrupp. Diplomet visar att Klippans pastorat har tagit ytterligare ett steg i hållbarhetsarbetet och nu siktar Klippan vidare mot steg 3!

Diplomeringsutlåtandet av Lunds stift:

En viktig drivkraft i ert miljödiplomeringsarbete har varit att den vilar på en skapelseteologisk grund, eller som ni uttrycker i er Inledning – ”Tillsammans får vår strävan vara att leva tillsammans med andra och allt levande och med mässan som förebild se till att jordens resurser räcker laget om”.

Lika imponerade är vi över er redovisning som är både välskriven och lättöverskådlig. Vi noterar att hållbarhetsgruppen gör ett mycket gott arbete för att driva och utveckla hållbarhetsfrågorna i pastoratet. Vi kan se att det finns goda rutiner och en bra struktur som möjliggör en fortsatt utveckling kring pastoratets hållbarhetsarbete.