På utflykt med ResTeamet 

Någon vill fynda men de flesta åker iväg för upplevelsen. Att resa iväg med ResTeamet är ett billigt sätt att komma iväg från vardagen. 

Just den här dagen tog chauffören Ulf oss lugnt och tryggt upp till Ullared. Det hämtades upp resenärer i Klippan, Åstorp, Kvidinge, Helsingborg och Ängelholm. Utflyktsugna resenärer satt sig tillrätta i den moderna turistbussen med sköna säten. Bussens alla 56 platser var bokade, intresset att resa med ResTeamet är stort. När jag frågar resenärerna varför de reser med ResTeamet svarar alla samma sak. Det är bekvämligheten i bussen, bra och hjälpsamma chaufförer som är avgörande när de bokar resa och väljer ResTeamet. Lättillgängligt när man ska hoppa på och av, svarar en annan resenär. 

Gekås

När jag strosar omkring på varuhuset Gekås syns resenärerna med kundvagnar lite överallt. Först och främst träffar du resenärerna i någon av restaurangerna. 

I en av restaurangerna inne på Gekås träffar jag ett äldre par från bussen. De tar det lugnt och har parkerat kundvagnen under tiden avnjuts en bit mat. De uppskattar att det är billigt och bekvämt att åka iväg och få en upplevelse.

Efter lunch finns det möjlighet att lämna av sina kassar i bussen. En av dagens resenärer visar sig vara en fd kollega till Uffe, vår busschaufför. Världen är liten! Det pratades gamla reseminnen på bussen innan Jessica och hennes dotter skyndade in för att handla och fika igen.

Res och upplev

Det är alla kategorier av människor som reser med ResTeamet runtomkring i Europa eller på dagsturer. På bussen är det blandat med familjer och pensionärer, gemensamt för alla är att de tar det som en rolig utflykt.

– Jag tycker det är en trivsam tur, de flesta tar resan som en social bit i tillvaron. Jättekul med alla återkommande resenärer som man känner igen och blivit du med i många fall, säger Uffe.

Efter ätit gott, handlat och haft trevligt packade Uffe in bärkassar i bussen och resan gick hemåt igen. Inne i bussen satt mätta och glada resenärer vars sorl fyllde bussen. Det blev många trevliga samtal under hemresan, dels om dagens utflykt och dels om Söderåsjournalen som alla hade något positivt att säga om. Att resa med ResTeamet är trevligt och det tycks vara enbart trevliga människor som reser med ResTeamet.