Söderåsens matmarknad är tillbaka och firar 10 år!

Efter ett långt pandemiuppehåll är det äntligen dags för Söderåsens Matmarknad. Årets marknad blir den tionde marknaden i ordningen. 

Boka in söndagen 2 oktober för en härlig dag vid Skäralids camping. Söderåsens matmarknad arrangeras av föreningen Smaker från Söderåsen. Fokus för marknaden är lokal mat och föreningen eftersträvar en så lokal förankring som möjligt bland utställarna på marknaden och ett brett utbud. Det ska finnas något från Skåne för alla smaker helt enkelt.

Eftersom det är tionde gången marknaden arrangeras kommer det också bjudas på olika aktiviteter från matens värld. På besök kommer Julia Tuvesson, Tuvessonskan, en matinspiratör, koksboksförfattare och bloggare. Kanske har du hennes bok ”Plåtmat” eller ”Käka grönt” hemma i bokhyllan? Hon kommer under marknaden visa och inspirera till att laga grön plockmat på lokala råvaror i säsong.

För att lyfta lokala engagemang kommer Thomas Simonsen och Björn Mineur, männen bakom lokala ”BBQ lovers”, ”Chili Lovers” och ”Simonsens farm” visa upp det de gillar mest, nämligen utomhusmatlagning. Det blir napolitansk pizza och smashburgare på råvaror från mässans utställare. Så låt dig inspireras till att dra fram grillen även när sommaren är över.