Ica Kvantum bygger ut

ICA Kvantum bygger om och bygger nytt, lagom till nästa års jubileum. Då är det 50 år sedan som Elfdalens Centrum tog form om man byggde lokaler för handel på området. Handelsplatsen med Tullsonhuset och ICA Kvantum har utvecklats under åren och nu är det dags för nästa förnyelse.

Just nu händer det mycket utanför entrén på ICA Kvantum och när allt är klart kommer det finnas bättre parkeringsmöjligheter, en större bilfri yta framför entrén, ny pantstation och ett helt nytt apotek.

Filip Cronberg, handlare på ICA Kvantum, förklarar att det är viktigt att kontinuerligt utveckla butiken och det totala erbjudande med ambitionen att göra vardagen lite enklare för kunderna. På samma sätt utvecklar han och personalen varje dag sortimentet, upplevelsen och servicen för alla besökare. Målsättningen är alltid att överträffa kundernas förväntningar!

Nyheter som förenklar för många

En stor förbättring för många blir den nya pantstationen, med nya effektiva pantmaskiner, som kommer finnas lättillgängligt i nära anslutning till parkering och entrén. Därtill blir Apotek Hjärtat ett välkomnat tillskott när de öppnar under våren 2023.
– Det var dags att byta ut våra pantmaskiner och när vi tittade på hur en del andra butiker har gjort beslutade vi oss för att ta ett omtag. Då pantmaskinerna flyttar ut blev det möjligt att bygga ut och skapa en ny yta åt Apotek Hjärtat. Det har varit en lång process och det känns fantastisk att vi nu hittat en bra lösning, berättar Filip.

Ny parkeringsyta

Förändringarna av butiken påverkar även utemiljön och parkeringsytan. Det kommer att bli en ny planlösning för parkeringen med bättre parkeringsmöjligheter, handikapplatser, familjeparkering och laddplatser. På den bilfria ytan framför entrén bereds plats för cykelställ och kundvagnsgarage.
– Genom att vi skapar en bilfri och lugnare yta runt entrén förbättrar vi tillgängligheten och inte minst tryggheten för kunderna. En klar förbättring mot idag där bilarna passerar nära entrén, säger Filip.

Det händer mer

Efter att det nu lagts nytt tak och fasaden byts ut har även växthuset fått ett lyft. Förnyelsen innebär ökat ljusinsläpp med bättre UV-skydd och isolering. Bättre förutsättningar för blommor, växter och miljö helt enkelt. Andra nyheter är att entrén in och ut ur butiken kommer att breddas. Kassalinjen kommer då justeras för att skapa mer yta framför kassorna och utcheckningszonen kommer utökas med ytterligare kassor för självscanning. 
– Målet har hela tiden varit att ta tillvara på och förbättra de möjligheter som förutsättningarna ger oss. De olika förnyelser vi nu gör utgör helheten som vi hoppas att våra kunder kommer uppskatta. Många bra saker kommer ta form under det närmsta halvåret och vi har en bra plan för att bibehålla en bra tillgänglighet för alla våra kunder under resans gång, hälsar Filip.