Framtidens hörapparater är här

MORE-hörapparaterna har den senaste AI-teknologin.

Traditionella hörapparater är avsedda för att fokusera på tal som kommer rakt framifrån. Men det är inte det bästa sättet att behandla en hörselnedsättning med. 

En sådan begränsad åtkomst till bakgrundsljud förhindrar naturlig hörsel och att hjärnan får all ljudinformation den behöver. Hjärnan behöver mer ljud stimuli och komplexa ljudmiljöer innehåller så mycket mer än bara tal. Hjärnan har därför utvecklats för att hantera all denna information och göra den förståelig. 

Med AI-teknologi (artificiell intelligens), audiologiskt även kallad ”BrainHearing”, fångas alla ljud upp så att hjärnan kan identifiera dem, lokalisera dem och bestämma vilka ljud den ska lyssna på.

MORE är de senaste hörapparaterna som får dig att höra allt som sker i din omgivning. Detta tack vare en banbrytande ny teknologi där hörapparaten efterliknar hjärnans funktioner och har lärt sig att identifiera olika typer av ljud in i minsta detalj, så att hör­apparaterna vet precis hur ljuden ska återges. Forskning visar att hjärnan behöver åtkomst till hela ljudmiljön för att på ett naturligt sätt ge ljud en mening.

För att kunna uppskatta BrainHearing fullt ut måste du låta din hjärna uppleva skillnaden. Hos Hörselspecialisten i Klippan kan du prova de senaste MORE-hörapparaterna med Brain­Hearing-teknologi. De erbjuds just nu på en sommarkampanj under juni – juli – augusti. Låt din hjärna uppleva fördelarna samt de skillnader mot vad en vanlig hörapparat kan erbjuda.

Visste du att?

Dina öron samlar in ljud, men det är hjärnan som tolkar ljuden. Bra hörsel hjälper hjärnan att hålla sig frisk hela livet och bidrar till att förhindra många andra hälsoproblem, som tex risken för att få demens. Hälsosam hörsel resulterar i en hälsosam hjärna.