Foto: Shutterstock

7 platser att besöka till helgen

Sommarens helgsemester känns som ett besök i Italien. Njut av allt det goda som erbjuds i Övarp, Källna och Kvidinge, allt inom en mils radie. Ett helgbesök fyller kylskåpet och frysen med god mat och du hinner med en god fika med liksom många nya fina växter till din trädgård eller balkong.

Mickes glassateljé

På Norra Kyrkogatan 9 i Kvidinge säljs det äkta handgjord och närproducerad gelato, italiensk glass. Du kan välja mellan att köpa kulor i strut eller bägare. Receptet på glass kommer från italienska Bologna, resultatet är en krämig och smakrik glass. Massor av olika smaker varje dag. Det blir en livslång kärlek efter ett besök i Mickes glassateljé. Passa på att sitta ner i trädgården och njut.

Sånnagården

Den skånska gården med gammeldags charm och mysig kaffe­servering. Här finns även gårdsbutik med blommor och när­odlade grönsaker från gården, tomater, gurkor, paprika, sparris, jordgubbar, nypotatis och mycket mer.

Viking Fågel

Här föds gäss, kalkoner och kycklingar upp på gården sedan 1994. I gårdsbutiken kan du hitta anka, gås, kalkon, ungtupp och majskyckling. Gårdsbutiken för dig som värderar en djurvänlig uppfödning och samtidigt vill njuta av fågelkött av hög kvalitet.

Mediterranean Garden

Här hittar du en massa sköna växter från odlarna på Sicilien och i Spanien. Dennis har 25 års erfarenhet av växter och blommor från Medelhavet, vilket är din garanti för kvalitetsväxter till drömpris.

Källgårdens handelsträdgård

Anspråkslöst smälter Nils-Eriks växthus in i miljön i Källna. Sedan 1971 handelsträdgården funnits här och är en livsstil där gränserna mellan vardagen i sitt intilliggande boningshus och växt­husen är helt utsuddade. Här odlas och säljs säsongens växter.

Tavernan i Källna

En “hemma hos”-delikatessbutik med fokus på italienska och lokala producenter å bord och i hyllor står noga utvalda delikatesser härligt presenterande. Här hittar du tillbehören till minglet, ingredienserna till din egenbakade pizza eller pasta, sötsakerna till fikat och den perfekta “gå bort presenten”. Utöver speciella olivoljor, annorlunda tomatsåser och pestosorter du aldrig hört talas om – säljer butiken även en del lokala produkter från Skåne och Sverige.

Övarps gårdsbutik

Uppskattar du god mat till ett bra pris och tycker det är viktigt djuren haft det på sin resa genom livet, från födsel till slakt? Då är är det till Övarp du ska ta dig. Det finns även möjlighet att besöka djuren i hagarna kring gården. Här finns något för alla, nöt, gris, lamm, ägg eller korv och hamburgare till grillen.