Tillsammans gör vi skillnad

ICA Kvantum samlade in 49 143 kr till IMs arbete i Ukraina.

När Ryssland invaderar Ukraina och befolkningen får utstå krigets fasor har företagen i Klippan valt att engagera sig på olika vis. 

Två av företagen som engagerat sig är Dymöllans ålrökeri och ICA Kvantum. ICA Kvantum och butikschefen Filip Cronberg valde att helgen den 5-6 mars skänka 5% av omsättningen direkt till hjälp­organisationen IM – Individuell Människohjälp och deras värdefulla arbete i Ukraina. Totalt gav helgens omsättning 49 143 kronor till IM. 
– Först och främst, tack till alla er som handlade under helgen och därmed stöttade vår insamling. Situationen i Ukraina påverkar oss alla, men allra mest de människor som är mitt i kriget, är i nöd eller kanske på flykt. För oss var det självklart att vi på ICA Kvantum Klippan skulle göra något även i vår butik. Alla kunder som handlade under helgen var därmed med och bidrog och tillsammans gör vi nu skillnad, säger Filip Cronberg.

ICA-stiftelsen och Sveriges ICA-handlare donerade tillsammans 10 miljoner till Röda Korsets humanitära arbete i Ukraina och på flera håll ser vi fantastiska initiativ för att hjälpa. Ett annat lokalt företag som engagerat sig och fått flera andra företag och privatpersoner att engagera sig är Dymöllans ålrökeri.

Sisse och hennes man Anders på Dymöllans ålrökeri blev så berörda av krigets fasor och ville hjälpa de utsatta människorna i Ukraina. Deras insamling av kläder, mat och medicin har engagerat otroligt många människor som dels har köpt förnödenheter som de skänkt och dels kommit ner och hjälpt till att organisera allting. 18 ton med förnödenheter kommer att köras ner med lastbil med släp. Eurolink och Roy Hansson ställer upp med chaufför och lastbil. Flera andra företag har valt att sponsra med mat, kläder, skor och annat.
– Under tre dagar ställde alla fantastiska människor upp och handlade och skänkte förnödenheter. Det är otroligt stora värden som människor skänkt för. Situationen i Ukraina och vid gränsen är fruktansvärd och vi kände direkt att vi ville ställa upp och göra någonting. Det här visar att tillsammans kan lilla Klippan åstadkomma stora saker, förklarar Sisse Sejrbo.