Fira glassens dag

Älskar du glass? Hela EU firar glassen på Internationella dagen för hantverksmässigt tillverkad glass/Gelato den 24 mars. 

Foto: Ross Sokolovski/unsplash

Glassdagen där glassen ska tillverkas av närproducerade råvaror. I Kvidinge finns Mickes glassateljé på Norra Kyrkogatan 9 tillverkas och säljs äkta handgjord gelato, italiensk glass. Receptet på glass kommer från italienska Bologna, resultatet är en krämig och smakrik glass. Mickes italienska glass är härligt fettsnål, krämig och smakrik vilket ger en livslång kärlek.

Att göra en god italiensk glass är en konstform. Det är en balansakt mellan fetthalt och sötma, krämighet och luftighet, intensitet och finstämdhet. Äkta handgjord italiensk glass som Michael Praschesaits gelato är en gedigen smakupplevelse, glass från Söderåsen.