UF draknäste på Åbyskolan

Strax innan terminsavslutningen i december anordnades Draknäste för UF-företagen på Åbyskolan i Klippan. 

Samtliga UF-företag fick presentera sina affärsidéer inför en jury bestående av Anna Alkner från näringslivsavdelningen Klippans kommun, Johanna Engström från SEB och Mathilda Magnusson fd elev och UF vinnare.

Juryn gav även tips till 2:orna som har sitt UF-år nästa läsår. Pris från Klippans kommun gick till Brooksyfit UF, tre killar som valt att sälj begagnade kläder vilket ligger i tiden. De hade en egen stil och var proffsiga i sin presentation. Priset var Klippancheckar.

Priser från SEB Klippan för bästa presentationer och affärsplaner gick till Pussel UF, Brillando UF och Brooksyfit UF. Priset var 1000 kronor till respektive företag.

Årets presentationer höll en hög och jämn nivå där killarna stack ut, det brukar annars vara tvärtom att tjejerna dominerar. Brillando UF hade som affärsidé att sälja Rhinestoneröjor. Rhinestone är glittriga stenar som bildar mönster på kläderna. Pussel UF:s produkt var ett pussel med Helsingborgsmotiv av en konstnär.