Pengaregn över föreningslivet

Ett helt gäng föreningar fick en rejäl slant av Sparbanksstiftelsen Skåne som äger Swedbankaktier där utdelningen möjliggör anslagen till föreningar i Klippan och Perstorp två gånger årligen. 

I Klippan-Perstorpsområdet delar man årligen ut cirka 240 000 kronor. Sparbanksstiftelsen och Swedbank stöttar lokalt föreningsliv vars arbete bidrar till en meningsfull fritid för barn och unga.
– Höstens satsningar gick till att utveckla det ideella föreningslivet för att kunna stärka unga ledare och deltagare. Stiftelsen tillsammans med Swedbank ser det viktiga i ett levande föreningsliv i Klippan och Perstorp, säger Per Johansson som är kontorschef Swedbank Klippan.

Perstorp, Ljungbyhed och Klippan

Bland de lyckliga mottagarna fanns gymnastikföreningen GF Activa i Perstorp som köpt in ett klätternät till barngympan med hjälp av bidrag från Sparbanksstiftelsen och Klippans gymnastikkrets och deras projekt ”Alla kan gympa” ska få fler barn med funktionsvariationer att gympa genom att utbilda fler ledare. Här utgår verksamheten från rörelseglädje och ser möjligheter istället för begränsningar.

Bland övriga mottagare finns Klippans kraftsportklubb som ska utbilda en kvinnlig domare och investera i utrustning till barn och ungdomar. Hundklubbarna Rönne hundungdom och Söderåsens brukshundklubb ska vidareutbilda ledare vilket även Ljungbyheds IF ska göra. Ljungbyheds scoutkår fick bidrag till brunnsgrävning. Föreningen ska själva gräva och anlägga en brunn för att få vatten till sin scoutstuga i Ruveröd.
– Ett stort fokus ligger på projekt som gör nytta i samhället och stödja lokala verksamheter för att fortsätta finnas kvar och utvecklas i dessa tider, säger Bo Svensson i Sparbanks­stiftelsen Skånes styrelse.

Ny ansökningsperiod

För dig som är föreningsaktiv är det dags att ta en rejäl funderare! Vilka projekt har vi på gång? På vilket sätt kan vi utveckla och förbättra vår verksamhet? Kan Sparbanksstiftelsen Skåne hjälpa till med ekonomiskt bidrag? Den 1 februari till 31 mars är formuläret på Sparbanksstiftelsens hemsida öppet. Det finns goda chanser att få förstärkning i kassan!

Läs mer: www.sparbanksstiftelsenskane.se