Fika med kärlek hos Café Korsvirkesbörsen

I Össjö, strax väster om Källna, ligger ett unikt kafé som serverar den godaste äppelpajen och de frasigaste våfflorna. 

I det blåvita korsvirkeshuset som i folkmun kallas ”Börsen” ligger ett pittoreskt kafé. Du väljer själv kaffekopp och assiett efter humör, alla är unika. Det är fina kaffekoppar istället för muggar, känslan av att du är på finbesök infinner sig. Lite längre ner längs vägen ligger Össjö gård, en klassisk herrgård med anor tillbaks till 1500-talet. Idag är det Charlotte Hamilton som äger herrgården och föder upp dressyrhästar. Under konstrundan ska Nils Dardels verk ställas ut i Össjö. Nils Dardel räknas som den främsta svenska modernistiska målaren. Under konstrundan går det bra att stanna till och fika på Korsvirkesbörsen, ett hus som stått där de senaste 300 åren och varit en samlingsplats genom historien. Huset och atmosfären andas kärlek och gemyt, kanske är det kaminen som det eldas i mitt i huset som sprider varma känslor. Du hittar hit genom att följa väg 13 och svänga av till Össjö kyrkväg sen ligger kaféet på höger sida.