Söderåsportalen.se

Söderåsen – en levande och hållbar matdestination

Under första lördagen i oktober har du möjligheten att upptäcka ett smakrikt Söderåsen och du väljer själv hur äventyrlig du vill att din dag ska vara. Vad sägs om att vandra runt bland gårds­butiker och provsmaka delikatesser eller varför inte ta en cykeltur i vildmarken? Eller en slottstur till sagolika och historiska slott och herrgårdar där du dessutom kan äta något gott på någon av alla restauranger, kaffe­stugor eller fik som finns här. För långväga gäster finns det sköna sängar på alla mysiga bed and breakfast.

Allt du behöver göra är att skapa dig din egen favoritrunda och åka ut och besöka dessa inspirerande platser. Förhoppningen är att Söder­åsens matmarknad ska komma tillbaka nästa år. Fram tills dess är du välkommen till Söderåsens matrunda.

Att handla lokalt av gårdsbutiker är att stödja en klok resurs­användning som går hand i hand med gastronomi och lokala råvaror. Att välja grönsaker eller kött från lokala gårdsbutiker är ett långsiktigt och hållbart val. Söderåsens matrunda är en
trevlig utflykt och vi uppmanar till att besöka gårdar, producenter och leverantörer året om, från jord till bord. Mer hållbart än så blir det inte!

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare