Hitta ut i naturen med OK Kompassen

Orienteringsklubben i Klippan, OK Kompassen, har änt­ligen hittat ny klubblokal och det inne i Tullssonhuset. 

Orientering är en rolig motionsform som ger fina naturupp­levelser och en bred idrott som har något att erbjuda alla. Inte minst visar det sig i Naturpasset som är en motionsaktivitet som består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Natur­passet är ett perfekt sätt att komma ut i naturen i när­om­rådet och göra något tillsammans med familjen eller som en sport/utmaning med vänner. I paketet ingår karta över orienterings­kontroller, mapp med instruktioner samt ett startkort. Kompass får du ta med själv. Ifyllt startkort som lämnas in deltar i utlottning av Klippancheckar. Fram till 15 augusti kan du ut och orientera med naturpasset med kontroller i Vedby strövområde och Skytteskogen vid Pappersbruket. Kartorna köper du hos Ekstrands Cykelaffär, Preem Klippan eller Sportringen i Tullssonhuset. Pris 50 kr per karta (Swish).

Är du intresserad av att börja med orientering? Onsdagar är det träning för ungdomar och nybörjare. Ny kurs startar till hösten.

Ett nytt projekt som Skånes orienteringsförbund gör till­sammans med bland andra OK Kompassen är appen ”Hittaut”. Du laddar hem den till din mobil och kan därefter söka efter så kallade checkpoints. Vissa checkpoints placeras ut tillsammans med Hembygdsföreningen, som också ingår i projektet. För dessa finns det viss historisk information att tillgå. Från den 1 juni kan man ladda ner appen och köra igång. Man undersöker även möjligheten att göra ett ”hittaut” på cykel tillsammans med Orienteringsklubben Boken i Perstorp.