Friidrott ger gemenskap

Friidrott är tacksamt att träna eftersom det erbjuder de allra flesta minst en gren som passar deras individuella förutsättningar. 

Att börja träna friidrott är i början träning för att introducera friidrottens grenar och öva upp barnens koordination. Huvudmålet inom friidrotten är att ha roligt tillsammans och prova på många olika rörelsemönster och grenar. Barn mellan 8-12 år kan komma och prova på friidrott fredagar kl 16.45-18.00 på Åbyvallen där  Annika, Marcus, Malin, Thomas och Jenny är  ledare/tränare.

Att det ger resultat att träna friidrott visar gruppen av ungdomar som tränar för Lotta Andreasson, som till vardags är idrottslärare när hon inte tränar friidrottarna. Här vimlar det av SM-medaljörer och flera av dem har valt att fortsätta satsa på friidrott och har kommit in på Växjös fri­idrottsgymnasium. Inom friidrotten tränar bredd och spets, killar och tjejer ihop. Gemenskapen och sammanhållningen är viktig. Att träna friidrott är kul och en extremt varierad träning.