Umgås över mat

Umgås med sina nära och kära gör de flesta gärna – speciellt härligt är det kring mat som kan delas. 

Trenden att umgås på restaurang och dela smårätter ökar. Det är runt maten vi samlas, pratar och möter nya vänner. God mat och god stämning, finns det något bättre liksom?

När vi går ut och äter på restaurang är det mer än bara själva maten som avgör upplevelsen. En trivsam miljö, trevlig personal och hur lokalen är inredd skapar en helhet.

Sugen på närproducerat

Tavernan i Källna är en lite pittoresk butik inspirerad av en taverna som ger dig en smak av Italien. Runt knuten finns Övarps gårdsbutik som har ett fantastiskt fint kött av högsta kvalité, allt från gårdens hagar till kundens magar. Högrevsburgarna är fantastiska att grilla liksom deras olika korvar. 

Några stenkast bort, närmare bestämt i Össjö, hittar du kyckling och kalkon av hög kvalitet i gårdsbutiken Viking Fågel som har djurvänlig uppfödning och var leverantör till Nobelmiddagen 2019. 

Letar du efter nyrökt ål, kallrökt lax eller skaldjur är det till Dymöllans gårdsbutik du ska åka. Här finns en uteservering där Klövabäcken rinner förbi inramad av blomstrande rhododendron. 

Viltkött hittar du hos Bonnarps hjortgård som säljer hjort, rådjur, vildsvin och olika viltkorvar. Ekologiskt nöt- och lammkött samt prisbelönta charkuterier hittar du i Bjärhus gårdsbutik. Här finns också ett stort utbud av gårdens egna ekologiska grönsaker.