Äntligen tid för grillat!

Vad är väl ett tydligare startskott för sommaren än doften av grillat? Smaken och doften av hamburgare, en köttbit, fisk eller grönsaker på grillen är oslagbart. Som vi har längtat efter att få flytta ut köket och njuta av allt som blir så gott att grilla!

Är du osäker på vad du ska lägga på grillen eller bara vill förnya dig, fråga personalen i delikatessdisken. Att variera mellan att grilla något mer avancerat eller enkelt, som burgare med riktigt goda tillbehör och såser, är tjusningen med att grilla.

Peter, Elna och Emma i köket på ICA Kvantum tipsar om några favoriter på grillen i sommar:
– En klassiker är butikens tzatziki, smakrik och fyllig. Mycket uppskattad av alla. Görs av grovriven gurka som legat i flingsalt över natten som sedan tillsätts med turkisk yoghurt och vitlök mixat med rapsolja. Fantastiskt god.

3 grilltips i delikatessen

  1. Grillad forell, fylld med soltorkade tomater och färska örter. Grilla hjärtsallad på hög värme, snabbt och häftigt. Pensla med olivolja och flingsalt på snittytan innan du lägger på grillen. Serveras med lime och tryffelbrie som grillats och vars smak gifter sig underbart med den franska potatissalladen.
  2. Grillfläsk som skurits i cirka 1 cm tjocka skivor, läggs på grillen innan de serveras. Serveras med Romantica kvisttomater och färsk mango som båda grillats. Serveras ihop med grillpotatissallad med syrligt äpple och knaprigt bacon. Harmoniserar och ger en underbar smak.
  3. Högrevsburgare, ca 200 gram med 5-7% fetthalt, svenskt kött från halländska gårdar. Serveras med butikslagad hamburgerdessing som är unik och galet god. Smakrik och med hetta, innehåller rökt chipotle, jalapeno (recept nedan). Toppad med picklad rödlök och serveras i lätt grillat briochebröd.

Recept/tips från delikatessen Kvantums hamburgerdressing

300 g majonnäs
250 g pickles
10 g tomatpuré
0,05 g jalapeno
0,05 g chipotle

En het hamburgerdressing som du blandar med majonnäs, grov/fin­hackad pickles. Tomatpuré efter färg och smak. Samma sak gäller med jalapeno och chipotle, smaka av efter hetta.

Kockarna och delikatesspersonalen önskar alla en trevlig grillsäsong och hälsar alla välkomna in för tips och råd.