Hallå där Cecilia Jörlevik!

Ingen har väl undgått att Länsstyrelsen velat bli av med Cecilia Jörlevik och hennes livsverk Skäralids restaurang? I spåren av det har hon nu startat ett nytt företag med en helt annan inriktning, RawByJörlevik. 

För att bearbeta sorgen över Skäralids restaurang och hur myndigheter kan agera mot småföretagare startade Cecilia och Jens upp lilla betongfabriken på Söderåsen. Dels är det en fabriksbutik som har öppet om helgerna och dels är det webbshop som det går att beställa ifrån.

Berätta mer om RawByJörlevik

– Jag är en entreprenör ut i fingerspetsarna så min fleråriga hobby skenade iväg och växte oss ur huset, vilket gjorde att vi flyttade in i en fantastiskt mysig gammal tegelbyggnad inne på Ljungbyhed Park. Våra egna betongartiklar blandas med hem- och trädgårdsartiklar från andra tillverkare. Det finns även köksartiklar under vårt egna varumärke RawByJörlevik.

Blir det någon ny restaurang?

– Jag har jobbat i restaurang sedan jag var 12 år och så klart saknar man det, gästerna och pulsen i köket och allt det där. Vi har tittat på många restauranger men ingen har haft det där man söker som krögare. Man vet ju om att det är många timmar man måste tillbringa där och den rätta känslan måste infinna sig. Jag har inte heller bråttom. Det har varit en hård tid och jag behöver lite återhämtning. Det vore också dumt och kasta sig in i något i Coronatider. Som det är nu har vi Ängelholmsglass i lilla betongfabriken och bjuder på ekologiskt kaffe till alla gäster. Allt är så nytt. Kanske kan man utveckla detta. Vi får se var det landar.

Är du intresserad av inredning, trädgårdsinredning, köksartiklar eller bara vill njuta av en god kopp kaffe eller glass rekommenderas ett besök hos Cecilia på lilla betongfabriken inne på Ljungbyhed Park.