Friis siktar uppåt

Det Ljungbyhedsbaserade ställningsföretaget Friis Scaffolding växer så det knakar. 

Förutom fler ställningar har de även växt på kontorssidan med nya lokaler där de nu flyttat till militärens gamla stallbyggnader i korsningen vid friluftsbadet. På personalsidan är Angelica Hansson helt nyanställd och ekonomiansvarig. Magnus Johannesson är arbetschef sedan drygt ett år tillbaka vilket gör att Andres Friis kan fokusera på kundkontakter. Med 17 anställda på företaget och där nästan alla har lokal anknytning är det ett viktigt företag för Ljungbyhed.
– Vi har ett starkt engagemang i bygden och stöttar de lokala idrottsföreningarna, nattvandrarna, aktiv skola och köpmannaföreningen. Lokalt engagemang ger kraft till bygden och även om vi siktar på att expandera och bli större vill vi ändå stanna kvar i Ljungbyhed och bidra till en positiv samhällsutveckling, förklarar Anders Friis.

I takt med att fler kunder och större företag vill jobba med Friis Scaffolding ökar både omsättningen och antalet byggnadsställningar. Det är förstås utmaningar för ett litet företag som konkurrerar med större företag. Byggnadsställningsbranschen är inte stor men domineras av större aktörer.
– För vår del kan vi konkurrera genom att ge bra service till kunderna och lösa eventuella problem direkt. Nöjda kunder ger lönsamhet åt både oss och dem. Tack vare att vi blivit fler på kontoret kan vi även ge ännu bättre service. Ambitionen nu är att få en jämnare ström av jobb under årets månader. Det känns bra och vi har ljusa framtidsplaner, avslutar Anders.