Klädesbutik och handelsbod på landet

På väg mot Riseberga, svänger du av mot Forestad, där ligger Ängaröds gård som två gånger belönats med byggnadsvårdspris av Klippans kommun. 

Det är svårt att föreställa sig att gården en gång varit i behov av renovering när det idag är en plats som andas historia och ger ett välvårdat intryck.

I en av gårdslängorna har Lucia Boronska-Svensson öppnat en klädesbutik i mysig atmos­fär. Allt är ekologiskt och naturnära i byggnaden och kläderna i butiken är tid­lösa. För kvinnor som gillar mode, en bekväm och individuell stil från designerns som Maria Gibbucci, Joanna Kedziorek eller Masai är Ängaröds bod ett paradis. Det finns även ett utbud av second hand, antikviteter och kuriosa att köpa i butiken liksom egenproducerad honung från gården. Mysfaktorn är hög och du finner en inre ro i butiken som även rymmer en ateljé på ovanvåningen.
– Det är viktigt för mig att man känner sig välkommen oavsett om man handlar eller ej. Jag vill att man ska trivas både i butiken och med kläderna som har en elegant och tidlös stil, säger Lucia.

Resan till Ängaröds bod kan vara mödan värt eftersom landskapet är trolskt och allt andas historia, inte minst gården. Kläderna är kvinnliga och naturliga, gjorda i lin eller bomull. Nog finns det mål och mening att ta en omväg ut på landsbygden. Ett känt utflyktsmål i Ängaröd är blåsippebacken, en hel backe täckt med blåsippor. Inne i butiken kan betala antingen med kontanter eller swish.