Välkommen till matparadiset

Söderåsen – denna underbara del av Sverige är ett mat­paradis. Här finns massor av gårdsbutiker med kvalitets­kött. 

Bjärhus Gårdsbutik
Bjärhus Gårdsbutik, Bjärhus 7738, Klippan
Ord. öppettider: Tors – Fre 10-18 och Lör 10-13
Butiken öppnar för säsongen den 4 feb.

Bjärhus gårdsbutik 

Bjärhus gårdsbutik med sitt charkuteri är berömt för sina korvar som de fått priser och utmärkelser för genom åren. Ambitionen är förstås att fortsätta vinna priser även i framtiden, även om det viktigaste är att ha nöjda kunder som kommer till­baka. Köper du korv från Bjärhus så vet du att är svenskt rakt igenom och eko­logiskt.


Övarps Gårdsbutik
Övarps Gårdsbutik, Övarps vägen 4082, Klippan
Öppettider: To – Fr 10-18, Lö 10-15 och Sö 12-14
Butiken öppnar för säsongen den 28 jan.

Övarps gårdsbutik 

Mellan Östra Ljungby och Stidsvig ligger Övarps gårdsbutik. Här går djuren fritt på gården och i hagarna precis som förr i tiden. Köttet som säljs smakar precis som förr i tiden med. Hit reser man om man uppskattar god mat till ett bra pris. Här har djuren haft en bra resa genom livet, från födsel till slakt. Det får djuren i Övarp, här finns inga hemligheter, inga köttskandaler. Inga färgmedel eller till­satser. Äkta svenskt kött och inget annat.


Bonnarps Hjortgård
Bonnarps Hjortgård, Bonnarp 664, Ljungbyhed
Ord. öppettider: Sista lörd i månaden, kl. 11-14

Bonnarps Hjortgård

I Bonnarp finns det en gårdsbutik som specialiserat sig på viltkött. Här är det öppet sista lördagen i varje månad mellan  kl. 11 och 14. Letar du efter charkprodukter av vilt, färska och frusna styckningsdetaljer från hjort, älg, rådjur, vildsvin, vildgås, fasan, gräsand, duva, hare, kanin och mufflon har du hittat rätt. Här finns även ett Bed and Breakfast som har öppet året runt – givetvis med vilt till frukost!


Dymöllans Ålrökeri
Dymöllans Ålrökeri, Dymöllan 2359, Klippan
Ord. öppettider: Tis – Fre 10-17 och Lör – Sön 10-16

Dymöllans ålrökeri

Letar du efter fisk, skaldjur eller ål? Besök då gårdsbutiken Dymöllans ålrökeri som har ett stort sortiment av egen­rökta produkter, inlagd sill och fiskdelikatesser. Ett måste att besöka för dig som älskar havets läckerheter.