Hallå där Dick Fridén

Den kända Klippanprofilen och tidigare estetläraren Dick Fridén har valt att steget från läraryrket till att satsa på att producera film och musik i sitt eget filmbolag Master Film tillsammans med sin Max.

Vad fick dig att starta eget?
– Jag har jobbat som lärare i kommunen sedan 2012 och har tyckt det varit roligt att jobba med ungdomar. Det är många kreativa människor som jag har haft turen att få lära känna och undervisa i min roll som lärare. Vi utvecklade estet- och medieprogrammet till att vara praktiskt och inte enbart teoretiskt. Efter programmet lades ned fick jag ett erbjudande om en tjänst som bildlärare i grundskolan men kände att det inte skulle vara kreativt och utvecklande för mig personligen. Jag brinner för rörlig media och vill vara en tillgång för andra. Det får jag möjlighet till genom Master Film som jag och min son Max driver tillsammans. Max är musiker och har en musikutbildning vilket gör att vi kompletterar varandra, sen har det funnits en företagaranda hos mig sedan ungdomen.

Vad gör Master Film?
– Först och främst är det viktigt att vi landat och har en fysisk plats att driva företaget ifrån. Vi vill vara ett företag som delar med sig av kunskap och teknik. Målet är att producera med andra som vill synas, lokala företag som vill producera reklamfilmer till sociala medier t.ex. Har du en idé så hjälper vi dig att förverkliga den. Master Film som företag är behjälpliga med rörlig bild, det är vi specialister på. Förutom filmproduktion gör vi livesändningar, event och vi har en egen ljudstudio. Sen jobbar vi mycket med analys av visningar, vi är ett komplett företag som gör saker, vi snackar inte bara!