Hallå där Anneli Dahl

Fotvårdskliniken i Klippan öppnar i Tullssonhuset. Fot­terapeuten Anneli Dahl har flyttat från Perstorp till Klippan.

Som medicinsk fotterapeut arbetar Anneli Dahl med både fothälsovård och fotsjukvård genom att behandla och förebygga fotbesvär. Anneli har tidigare jobbat som undersköterska i flera år vilket gör att hon är expert på hygienkrav.

Varmt välkommen till Klippan!
– Tack, det känns bra. Jag har tidigare hyrt in mig på en fotvårdsklinik i Perstorp, men kände att det är rätt tid att öppna eget i Klippan istället. Det bästa med att jobba som fotterapeut är att människor är glada efter behandling. Jag tycker om mötet med människor och att arbeta med omsorg. Jag är lugn, trygg och har ett bra kundbemötande.

Vem går till en fotvårdsspecialist?
– I princip alla som behöver medicinsk fotvård eller de som bara vill ha pedikyr. Det kan vara äldre, yngre eller människor med funktionshinder. Alla som vill ha mjuka och friska fötter är välkomna. Det går att få fotvård på friskvårdsbidrag med.

Hur ser en fotbehandling ut?
– En behandling börjar med fot-bad, därefter klipps naglar, nagelband rensas och förhårdnader tas bort. Till sist behandlas liktornar, hudsprickor, vårtor, nagelsvamp och nageltrång. Jag ger även råd om till exempel sulor och inlägg.