Bättre inomhusklimat med värmepump

Vi tillbringar i genomsnitt 90 procent av vår tid inomhus. En bra inomhusmiljö är alltså viktig för vår hälsa.

Bor du i hus och betalar själv för din uppvärmning bör du skaffa en luftvärmepump. Det är en investering som betalar sig själv på kort tid med minskade uppvärmningskostnader. En luft­värme­pump är väldigt prisvärd och med möjligheten att samtidigt utnyttja ROT-avdraget blir installationen också billig. Du kan räkna med att inom två år är investeringen i hamn.

En luftvärmepump är ett komplement till befintligt värmesystem och allra bäst effekt får den som har en öppen planlösning, eftersom det handlar om att få luften att cirkulera. Luftvärmepumpar skapar dessutom ett klimatsmart boende och tillför ren och frisk inomhusluft till låg driftskostnad.

Installation
Det krävs en certifierad installatör till att installera din luft­värme­pump. När du handlar luftvärmepump hos Söndraby el, din lokala Elon-butik, får du hjälp med detta.

Rätt fönster är viktigt
Man kan se fönster som husets ögon och därigenom också få en rätt bra bild av hur mycket de påverkar intrycket av ett hus.

Fönster är ofta den stora boven i höga uppvärmningskostnader. Äldre, uttjänta fönster släpper hela tiden in kall luft i hemmet och samtidigt så ger de fri lejd för varm luft att åka ut. Det är förstås en ohållbar ekvation och gräver i praktiken ett hål i plånboken. Nya fönster kan hjälpa dig att sänka  uppvärmningskostnaderna.

Elda i kamin är mysigt
En kamin är både en trivselhöjare och värmekälla. Förutom värmen som sprids så sprids även mysfaktorn. När du eldar blir det en skön värme och billig! I Sverige anger 75% att de eldar i sin kamin när de vill ha det mysigt hemma.