Allt hänger ihop – stötta varandra lokalt

Vi lever idag i en helt annorlunda värld än vad vi gjorde förra sommaren. Även om vi var medvetna om hotet från ett virusutbrott kunde ingen ana vilken inverkan det skulle få på våra liv. Att ställa om och anpassa sig måste gå hand i hand med att stötta den lokala ekonomin. Handlar inte vi lokalt, vem ska då handla hos oss?

Digitaliseringen har fått människor att handla på via nätet som aldrig förr. Att starta en egen e-handel är inte lösningen, för det finns ingen chans att konkurrera med de stora e-handelsjättarna. Ett levande centrum är betydelsefullt ur många perspektiv. Det behövs samlingsplatser där invånare kan mötas för att få information, fira framgångar tillsammans, men också för att visa sitt deltagande i svåra stunder. Covid19 kan få långtgående konsekvenser för hur vi möts och för sam­hörighetskänslan i samhället.

Det är dina lokala företag som sponsrar föreningslivet, nu är det ännu viktigare än någonsin tidigare att du handlar och stöttar dina lokala företag. Utan lokala företag finns det inga som sponsrar föreningslivet och utan sponsorer finns det inga föreningar åt våra barn och ungdomar. Vi är beroende av varandra.

Förståelsen för det lokalproducerade och närodlade kanske ökar som en effekt av krisen. Att det verkligen finns företag som producerar livsmedel och andra varor på nära håll och som finns där när nästa kris kommer. Gårdsbutiker som ser till att det maten kommer från hagen till magen, från jord till bord, står för både kvalitet och närproducerat. De visar att allt hänger ihop och hur vi kan leva mer naturligt vilket vi mår bättre av.

Ta hand om varandra och tack för att du handlar lokalt!

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare