Klippanutställningen 1938

Ulla Billquist i hennes hem i Stockholm. Foto från Historisk Bildbyrå, Ljungbyhed

Under 10 dagar i juli 1938 arrangerades en utställning i skollokalerna i Kyrk­salen och i husen som innehåller gymnasiet och Komvux idag. Hela området var ett mässområde där hantverks- och industriprodukter, hemslöjd och konst ställdes ut.

Lokala industriutställare från Klippan trängdes med utställare från övriga Skåne.  Landshövding Johan Nilsson var hedersordförande till utställningen och hoppades att utställningen ”må komma att bli verkligt representativ för det bästa av vad svenska hantverkare, industrier, konstnärer och hemslöjdare kunna åstadkomma”.

Dragplåster
Utställningen var en blandning av mässa och marknad då det på området fanns ett nöjesfält, det bjöds på gratis musik­under­hållning och Ulla Billquist, en av den tidens största artister, fanns på plats och sjöng.