Kaffestugan på Åsen

Marianne hälsar er välkomna!

Mitt i uppförsbacken från Ljungbyhed mot Klåveröd ligger en röd kaffestuga, Lotta på Åsen, som numera har en ny stor parkering för alla med bil eller motorcykel.

Om du är cyklandes är det ett perfekt stopp i uppförsbacken som aldrig tycks ta slut. Ett besök i trädgården, njuta av frasiga våfflor bakade på gammeldags vis serverade med hemlagad sylt och grädde eller om helgen äta av kakbuffén med hem­bakade kakor, hör sommaren till. Ett besök inne i stugan är ett besök i ”mormors­miljö”. Kaffet serveras i kopparkannor à la gammeldags, det är en känsla av svunna tider som serveras.

Inramningen för en avkopplande stund kan knappast bli bättre än på sluttningen av lummiga Söderåsen och i trädgården hos Lotta på Åsen. På midsommardagen serveras det kakbuffé med tårta och den 5 juli, 2 augusti och 6 september serveras det tårtbuffé.
– Välkommen hela sommaren, hälsar Marianne Dahl med personal.

 

Söderåsens välkända kaffestuga

En ny stor parkering för gästerna.