En klubb med engagemang

Delar av Röstånga IS styrelse: Cecilia Karlsson (sekreterare), Magnus Liljenberg, Birgitta Rydén (ordförande) och Frida Malmström Andersson.

Röstånga IS är en fotbollsklubb i medvind men också en klubb med starkt engagemang i samhället och från alla ideella ledare.

Det är dessutom en klubb som även innefattar skid- och motion samt karate. På 1980-talet arrangerades Odensjöloppet för skidåkare. Idag är fotbollen störst i föreningen med ungdomslag för både tjejer och killar i alla åldrar. Genom gott samarbete med Ljungbyhed, Kågeröd, Svalöv ges alla barn som vill spela fotboll möjlighet till det.
– Förra året var ett historiskt år då både dam- och herrlaget placerade sig i toppen på respektive serie och båda avancerade i seriesystemet samma år, berättar Birgitta Rydén som är ordförande i Röstånga IS.

I höstas invigde Röstånga IS en efterlängtad
konstgräsplan som döpts till Freja. (Foto: Privat/Röstånga IS)

Knutpunkt
Röstånga IS med sin idrottsplats Oden­vallen är en knutpunkt för fritid och motion dit barn och ungdomar kommer och dels spontanidrottar och dels är aktiva i föreningen. Föreningen är dessutom en av kommunens mest jämställda föreningar såväl när det gäller lag, utövare, styrelse­medlemmar och ledare.
– Vi tar inte det ideella engagemanget för givet utan är noga med att informera om vikten av att engagera sig. Engagemang smittar av sig. Vi har en välkomnande anda i Röstånga och alla blir sedda och bekräftade här. Samarbetet med andra föreningar fungerar eftersom vi alla har en gemensam syn på att alla barn ska få spela fotboll vilket är i linje med Barnkonventionen. Vi sätter barnens bästa först, förklarar Birgitta.

Pigg 90-åring
Röstånga IS lever upp till allt bra föreningar ska vara. Det är en demokratisk fostran, idrott på barns villkor, utveckling, gemenskap och glädje åt alla. Föreningen fyller dessutom 90 år vilket ska firas. Förra året fick de utmärkelsen Guldpenseln av Svenska Fotbollförbundets officiella partner Teknos. I höstas invigdes även konstgräsplanen som döptes till Freja. Röstånga IS är en pigg 90-åring som utvecklas tillsammans med sina medlemmar och ser till att hela samhället mår bra.