Bertil står upp för Rögle

Säsongen 64-65 började Bertil Andersson inom växtnäringen och att följa Rögle på ståplats.

Sedan dess är Bertil en välkänd profil vid familjeföretaget Bjärhus Växtbutik som hans farfar startade för 90 år sedan. Att det varit ståplats under alla år hänger ihop med att det fanns endast ståplats i den gamla ishallen och än idag har Bertil sin bestämda plats på ståplats vid varje hemmamatch.
– Jag är alltid på plats när arenan öppnar och ser till att få våra bestämda platser till mig, min syster och våra vänner. Det är faktiskt endast under de senaste 30 åren som jag har haft säsongskort på ståplats. När barnen var små gick deras aktiviteter före, berättar Bertil.

Trädgårdsmästare
När du behöver handla blommor, buskar eller fruktträd till din trädgård är det till Bertil och Bjärhus växtbutik du åker. Här hittar du allt grönt till din trädgård av högsta kvalitet. Sidan om växt­butiken ligger en av Sveriges främsta gårdsbutiker som odlar och säljer KRAV-grönsaker och ekologiskt kött.

Även om Bertil fortfarande arbetar kvar vid Bjärhus Växtbutik har butiken lämnats över till dottern Helen.
– Jag är glad över att Helen ville ta över växtbutiken och att familjeföretaget får leva vidare. Och nu till våren har nya växter i sortimentet samtidigt som det klassiska finns kvar, säger Bertil.

Märklig säsong
En vinter som kom av sig beskriver både vädret och Rögles säsong. Bertil är inbiten Röglesupporter sedan unga år då en granne lät honom följa med till ishallen. Passionen och kär­leken till Rögle väcktes direkt.
– Hade jag inte fått åka med i bilen hade jag aldrig hittat Rögle eftersom jag alltid bott i Klippan. Senare när min egen son Jesper var ung åkte han och hans kompisar med i bilen. Det är och har alltid varit en speciell gemenskap på läktaren, säger Bertil.

Iklädd sin vita matchtröja som Bertil fick när han fyllde 55, därav nummer 55 på ryggen, är han på ståplats från när Catena arena öppnar till en halvtimme efter slut­signalen.
– Vi står kvar och pratar och analyserar matchen efteråt. Gemenskapen på läktaren och när Rögle gör mål och vinner är det bästa som finns. Det blev ett snopet slut på årets säsong. Efter år av förväntningar blev allt inställt. Men det finns trots allt viktigare saker än ishockey, avslutar Bertil.