Är gräset grönare på andra sidan?

Vill du ha en tätare och grönare gräsmatta än grannen kan det vara idé att investera i en robotgräsklippare.

En fördel med en robot är att den klipper grässtrået från alla håll, vilket gör att gräsmattan på sikt blir friskare, tätare och grönare. Gräsklippet som blir kvar mellan stråna som ett naturligt gödningsmedel. Det innebär att du inte behöver tillsätta lika mycket näring och på sikt får den perfekta gräsmattan.

Har du däremot mossa i gräsmattan som du vill bli av med bör du använda ett bekämpningsmedel t.ex. Weibulls Stoppar mossa eller näringstillskottet Järnsulfat FerroGent. Kombigödsel som Stroller PLUS Mossa är också effektivt och bidrar samtidigt med näring till gräsmattan samtidigt. Att du får mossa i din gräsmatta beror till 85 % på att gräsmattan inte har fått tillräckligt med näring. Därför är regelbunden gödsling viktig. I slutet av april eller början av maj sprider du ut Weibulls Super Gramino eller Bayer Stroller över gräsmattan. Så får du din gräsmatta att bli grönare än grannens.