Lotta på Åsen i ny regi

Kaffestugan ”Lotta på Åsen” är det mysiga kaféet, som serverar gammeldags våfflor med hemlagad sylt och grädde, traditionell kakbuffé av hembakade kakor. Allting är som det alltid har varit och det som är nytt är att Marianne och Thomas Dahl har tagit över kaffestugan.

– Det har alltid varit en gammal dröm från min sida, att ha ett eget kafé, berättar Marianne. När jag slutade på mitt vanliga jobb började vi att titta på olika kaféer som var till salu. När vi såg att Lotta på Åsen var till salu var det en dröm som slog in. Lotta på Åsen är en av Skånes mest berömda kaffestugor, med storslagen utsikt och en härlig trädgård att sitta i, fortsätter Marianne.

Öppnar till våffeldagen
Det är samma goda våfflor enligt recept från 1800-talet, sylt och grädde som serveras från och med våffeldagen då Lotta på Åsen öppnar för säsongen. Kaksortimentet utökas liksom att det kommer att finnas smörgåsar, pajer och sallader. Kakbuffén består av sju sorters kakor och första söndagen i månaden under sommarmånaderna serveras det tårtbuffé.
– Vi utökar även sortimentet för gluten- och laktosintoleranta så att alla ska kunna njuta av en fika hos oss. Fler parkeringsplatser är också på gång, avslöjar Marianne.

Passa på att besöka Lotta på Åsen när du är sugen på en fika och vill njuta av kakor som det smakade på mormor och farmors tid. Eller bara njuta av utsikten från kaféets trädgård.