Reser land och rike runt för Rögle

Jag står och väntar tillsammans med ett 60-tal supportrar i Ängelholm på tre bussar som ska ta oss till Oskarshamn.

Stämningen är bra och blir ännu bättre efter­hand vi åker med bussen. De yngre sitter längst bak i bussen och de äldre längst fram. Det är ett tvärsnitt av befolkningen som åker med på bortamatcherna. Stämningen är hög på bussen fast det finns en ömsesidig och familjär respekt mellan supportrarna. Det är kärlek till varandra och Rögle.

På bussen hamnar jag sidan om Johan Ros­lund som berättar att han följt Rögle i större delen av livet och stått på ståplats de senaste 15 åren.
– Trevligt med bortamatch, många med samma intresse på bussen. Go stämning hela vägen dit och på läktaren. Det här är bästa säsongen och bästa laget jag sett på isen, säger Johan.

En Fröidh från Klippan
Ansvarig för bussresan är styrelsemedlemmen i AIA, Jesper Fröidh från Klippan. Jesper höll låda hela vägen och såg till att stämningen är på topp hos alla.
– Det här är min extrafamilj. På läktaren och på bussresorna träffar jag många underbara människor som jag aldrig skulle träffat eller umgåtts med annars. Unga som gamla förenas vi av kärleken till Rögle. Vi tar hand om varandra och ställer upp för varandra. Det blir en speciell gemenskap av att åka buss tillsammans. Nya välkomnas in i gemenskapen och blir fort du med alla, berättar Jesper.

Högtryck på läktaren
Under matchen var det allsång som stöd till Rögle på isen. Oavsett gammal eller ung, kvinna eller man sjöngs det för full hals hela matchen. I periodpauserna fylldes det på med både mat och vätska samtidigt som sekvenserna under matchen diskuterades. Efter en spännande avslutning slutade det med Röglevinst med uddamålet vilket fick supportrarna att bli vilda av glädje. Kramkalas, ännu mera sång och flera hoppade med bara överkroppar. Supportrarna stannade kvar efter matchen och sjöng in spelarna på isen igen som svarade med att sjunga med alla tillresta supportrar.

Hemresan
När bussarna rullade hemåt analyserades matchen, tabellen och övriga resultat under glada tillrop. Längst fram i bussen kunde jag sitta i fred men längst bak i bussen var det klackarna i taket.
– Resan hem är alltid skönare efter en seger men oavsett är det alltid roligt att åka iväg på bortamatch. Stämningen och gemenskapen före, under och efter matchen är obeskrivligt, avslutar Jesper Fröidh.

Att vara Röglesupporter är att ha en extrafamilj där alla håller om varandra. Stötta Rögle både hemma och borta genom att bli medlem i Angel Island Army (AIA) och bli en del av familjen som reser land och rike runt för Rögle.