Bli en medmänniska

Det finns två olika sorters ensamhet. Den självvalda ensamheten och en annan som inte är vald av människan själv. Ingen annanstans i världen bor och lever så många ensamma människor som i Sverige, om man räknar per capita. Att vara socialt isolerad samtidigt som internet och mobiltelefoner kan sätta oss i kontakt med människor i ljusets hastighet tusentals mil bort är en paradox. Men samtidigt som internet ger oss möjlighet att vara gränslöst sociala tycks det vara svårt att se och tala med sina grannar.

Ett steg att bryta isoleringen är att tala, nicka, hälsa, ta i hand och dröja en stund vid varandra. Byt och bryt ett ord eller flera meningar med dina grannar eller andra människor. Ett vänligt ord är gratis att ge, men värdefullt för alla att få. Se dina medmänniskor. Björn Ranelid har uttryckt det på sitt speciella vis:
”Att leva är att simma från stranden jag till stranden du i havet vi”

ResTeamet i Klippan ser till att människor kan åka på utflykt, umgås och lära känna andra människor och platser vilket du kan läsa om i det här numret. Norrehus skapar evenemang som lockar både till skratt och umgänge. Prova på att delta vid en resa eller ett evenemang, om du inte redan gjort det, och prata med en medmänniska som du inte känner sedan tidigare.

Klippans kommun har ett rikt föreningsliv och kommunen stöttar och arrangerar själva en massa olika aktiviteter både för både unga och som äldre. En resa börjar alltid med ett första steg, låt ditt första steg ske tillsammans med en utsträckt hand och ett leende på läpparna. Din resa och din inställning kan betyda mycket för någon annan.

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare